woensdag, 02 augustus 2017 06:00

ALS EEN KOMEET VOOR LIL’ KLEINE NAAR FOX STADSKANAAL

 ALS EEN KOMEET VOOR LIL’ KLEINE NAAR FOX STADSKANAAL

 

Meer zelfvertrouwen en discipline, beter slapen, minder snel moe, betere concentratie op school een gezond gewicht, verbeteren coördinatievermogen, sterke botten, minder snel ziek, minder kans op diabetes/ hart- en vaatziektes en ga zo maar door..

‘Allemaal redenen om lekker te (blijven) bewegen’, aldus zanger/sportman René Becker.

 

BEWEGEN

René, die vaker in de bres springt om kinderen te laten bewegen, heeft nu een ludieke actie in gang gezet. In 2013 liep hij zelf een aanzienlijk bedrag bij elkaar die gedoneerd is aan het REFAJA Stadskanaal project KOALA voor de aanschaf van een professioneel apparaat in de strijd tegen overgewicht bij jonge kinderen.

 

 ‘Kinderen in de leeftijd van 10-15 jaar wil ik heel graag de mogelijkheid bieden naar een knalfeest te gaan! Deze kinderen maak je blij met een optreden van één van Nederlands populairste artiesten van dit moment; LIL’KLEINE.

Omdat deze veel geboekte artiest en voor deze generatie vaak qua optreedtijd onbereikbaar lijkt te zijn, heb ik met Jeroen van Broekhoven van FOX Stadskanaal  om tafel gezeten om LIL’ KLEINE op zaterdagmiddag 16 september naar Stadskanaal te halen! Uiteraard met een hieraan gekoppelde actie als tegenprestatie, want niets is zomaar vanzelfsprekend toch? Bewegen dus!

 

JIJ BENT ZÉLF HET DOEL

Om maximaal 1000 kinderen in deze leeftijdscategorie uit alle windstreken hun idool te laten zien optreden, zal er een sportieve tegenprestatie verwacht worden op za. 2 september op de atletiekbaan van de Runners Stadskanaal. Als het kind 1 kilometer op de baan komt bewegen, verdient het kind maarliefst een korting van €5,= op een gegarandeerd toegangskaartje Lil’ Kleine.

Goed om te melden is wel dat de zgn. ‘Runnerskaart’ à €10,= in de voorverkoop dient te worden gekocht ter registratie voor de loop.

 

‘Ik hoop op deze manier kinderen te laten inzien dat, welke vorm van beweging ook, leuk is om samen te doen en zodoende veel enthousiasme en bewustzijn te creëren.

Vanuit de Runners Stadskanaal zal er voorafgaande aan deze middag een gastspreker geregeld zijn die alle kinderen enthousiast zal toespreken.

 

Kinderen die niet aan deze ludieke actie willen meedoen, kunnen via de onderstaande site een ticket bemachtigen vanaf half augustus voor €15,=, mits er nog plaatsen over zijn. 

 

MOTIVATIE

‘Natuurlijk heb ik de wijsheid niet in pacht, maar wanneer je om je heen kijkt zie je veel kinderen tussen de 10-15 jaar die niet de energie hebben om lekker te bewegen. Het percentage kinderen met overgewicht ligt in Zuidoost Groningen aanmerkelijk hoger dan elders in Nederland! 

Vaak zijn ze te zwaar, futloos en zitten ze mede hierdoor niet lekker in hun vel. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar ook de voeding en de stimulans door ouders om te gaan bewegen speelt hierin een cruciale rol. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) adviseert kinderen en jongeren onder de 18 om per dag 60 minuten te bewegen.

Denk hierbij aan trap lopen, op de fiets naar school, buiten spelen, een potje voetballen, dansen etc. Sowieso help het dat je als ouder ervoor kunt zorgen dat je kind kan bewegen, je interesse toont, je kind in de gaten houd en zelf het goede voorbeeld geeft.

Uiteraard moet sporten wel leuk blijven..

 

René, zelf ook vader van 3 kinderen met jonge leeftijd ergert zich er ook wel aan dat tegenwoordig de I-pads, mobiele telefoons, Playstations, spelcomputers en Tv niet meer zijn weg te denken in het hoofd van deze generatie. ‘Op straat word ik best vaak aangesproken met ‘hé René, Als een Komeet hè? Ik moet hier iets mee gaan doen dacht ik dan. Laat ik mijn populair feestnummer ‘Als een Komeet’ gaan gebruiken om kinderen meer te laten bewegen!’, aldus de sportieve zanger.

 

VERANTWOORD

Lil’ Kleine is op de hoogte van deze actie en is erg enthousiast. Dat deze tieners op zijn liedjes dansen en uit hun dak kunnen gaan, draagt natuurlijk ook bij aan het doel.

Ondanks het, of het nu wel-of niet terecht is, imago van de immens populaire rapzanger schuilt er in hem ook een oprecht persoon met goede bedoelingen.

Om ook de ouders hiervan te overtuigen zullen er bij zijn optreden een aantal dienst doen als ‘toezichthouder’. Leuk detail is dat de kinderen geen geld hoeven mee te nemen op deze middag.

Er is onbeperkt verantwoord drinken en fruit aanwezig.

 

‘Helemaal top is dat de ouders uit de omliggende dorpen deze zaterdagmiddag kunnen gebruiken om het bruisende winkelcentrum van Stadskanaal te bezoeken, en ze een super enthousiast kind om 17:00u weer kunnen ophalen. Het meest dankbare zou zijn dat het kind weer fit en vol vertrouwen naar de sport en school gaat in het najaar’, aldus René.

 

Alle informatie over deze sportieve actie en het optreden van Lil’ Kleine in Fox Stadskanaal valt te lezen op:

 

www.foxstadskanaal.nl

www.renebecker.nl/alseenkomeetnaarfox

www.runnersstadskanaal.nl

 

Lees 1139 keer