zondag, 01 oktober 2017 21:19

Wildervank vrijdag 1 wint afgetekend

 

Vrijdag 29 september was alweer de tweede speelronde van het 35+ voetbal. Net als vorig seizoen was buurman Veendam gastheer voor deze ronde. Ik hoor u denken “heb ik het verslag van de eerste speelronde  gemist?” U kunt opgelucht adem halen, dit is niet het geval. Het spelbeeld van de eerste speelronde was van een dusdanig niveau, dat het uw verslaggever -zelfs met de nodige fantasie- niet gelukt is om iets positiefs op papier te krijgen. Voor de zekerheid is een embargo op de publicatie gezet.

 

De eerste wedstrijd aanschouwend, kan gesteld worden dat Wildervank de opwaartse lijn nog niet te pakken heeft. Voor de 4e keer op rij liet Wildervank zich de kaas van het brood eten door Veendam. Einduitslag 2-1. Het was Vasse die de eer voor Wildervank redde. Ook in de tweede wedstrijd werd de dalende lijn doorgetrokken, zodat Wildervank voor HS’88 een makkelijke prooi werd. Eindstand 0-2. Gelukkig kwamen we er snel achter dat evalueren geen zin had. Anders was dit verslag nooit er perse gekomen.

 

Na de tweede wedstrijd heerste er een soort verslagenheid. “Kouvreter” Vasse foeterde dat als hij dit geweten had, hij nooit de overstap had gemaakt naar Wildervank. Hem waren gouden bergen in het voortuitzicht gesteld toen Wildervank zich tijdens het zomerreces op de transfermarkt roerde. Vasse die eigenlijk gestopt was op niveau te voetballen, werd verleid om op de vrijdagavond op een bedenkelijk niveau te gaan acteren bij de grootmacht in Wildervank. Vasse laat desgevraagd weten dat uitkomen in het rood wit een lang gekoesterde wens was, maar dat hij tot nu toe zwichtte onder de druk van zijn directe omgeving. Het spelen tegen rood wit ligt al gevoelig bij de kouvreters, dus je kunt je wel voorstellen hoe het gaat als je er gaat voetballen, lacht Vasse. Maar goed, als je als 35 plusser de kans krijgt nog één keer op niveau te voetballen dan moet je sterk in je schoenen staan dit aanbod te weigeren besluit Vasse.

 

Op het zelfde moment was een discussie gaande tussen de twee buschauffeurs uit het Team; Heuving en Tepper. Dries in het dagelijks leven te vinden achter het stuur van de Mercedes Citaro en Tepper achter het stuur van de Renault Trafic. Het ging er vooral over wat je wel en niet mee moest nemen tijdens de dienstrit. Tepper geeft aan wel oren te hebben naar een carrière switch. Hij wil graag piloot worden, zo vertelt hij ronduit. Zijn werkgever ondersteunt hem hierin en spreekt veel vertrouwen uit. Als hij hem lukt geen brokken meer te maken, dan gaat hij zeker piloot worden.

 

Van der Laan, tegenwoordig niet alleen dik in de baard, kon het schouwspel tussen Tepper en Heuving niet langer aanzien. Ze hebben overal verstand van behalve van voetballen briest hij. Van der Laan is noodgedwongen assistent coach, nadat zijn langverwachte rentree vorig seizoen op een deceptie uitliep. Al binnen vijf minuten moest hij het veld ruimen.  Van der Laan die in het verleden als rechter spits lang de lijn denderde, rent tegenwoordig alleen nog als het buffet wordt geopend weet Gerrits te verklappen. Desondanks weet hij die jongens wel te bereiken volgens Gerrits. Laten we het zo zeggen, dat van der Laan in het verleden niet bekend stond om zijn voetbalverstand. Die bagage neemt hij in ieder geval mee. Hij weet als geen ander hoe het spelletje eenvoudig uitgelegd moet worden. Door terug naar te gaan naar de basis en te zeggen dat scoren en geen fouten maken de ingrediënten voor succes,  heeft hij kennelijk de juiste snaar weten te raken.  

 

Al vanaf de eerste minuut in de laatste wedstrijd stond er een heel ander Wildervank binnen de lijnen. Het duurt dan ook niet lang of Wildervank loopt uit naar een comfortabele voorsprong             van 0-3. Omdat in de vorige speelronde gebleken is dat je zo’n voorsprong zomaar uit handen kan worden gegeven, is er dan nog geen sprake van een jubelstemming.

 

Gelukkig heeft Wildervank de opgaande lijn gevonden en bouwen ze de voorsprong verder uit. Een groot compliment deze wedstrijd ook voor Dries Heuving. Na 10 jaar, eh 6, nee 7 jaar of toch 10 jaar niet te hebben gevoetbald heeft hij ontdekt dat de andere roodhemden in het veld medespelers zijn. Door de bal al dan niet bewust over te spelen, heeft hij een belangrijk aandeel in deze monsterscore. Verder liet hij zijn voeten spreken door maar liefst 3 x te scoren. Daags na de wedstrijd blijkt dat Dries de smaak inmiddels zo te pakken heeft dat wij de wedstrijd zelfs met 1-9 winnend afsluiten.  Verder een hoofdrol voor doelman Haneman en Peter van Kampen. Haneman was er steeds als de kippen bij op het moment dat de tegenstander gevaarlijk werd. En Peter van Kampen was niet te beroerd om FVV weer op een 7 tal te brengen toen zij met 6 man eindigden. Routiniers Evert van der Laan en Erik Poppen zien het vanaf de kant met lede ogen aan. Ze zijn blij dat er eindelijk eens vooruitgang wordt geboekt als ze aan de kant staan. Als we het aan de kant staan volhouden, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren klinkt het veelbelovend.  

 

Naderhand laat Erwin Koster laat weten dat het niveau van de tegenstanders voor zijn gevoel veel hoger ligt dan in het vorige seizoen. Waar hij in het vorige seizoen nog verwarring kon stichten door van links naar rechts te dribbelen, kwam hij er in de eerste twee wedstrijden niet aan te pas. Je ziet gewoon dat deze tegenstanders vooruit denken vertelt Koster. Het is net of ze doorhebben wat je gaat doen.  Je loopt daardoor steeds achter de feiten aan. Gelukkig waren mijn passes geweldig laat hij met een grijns van oor tot oor weten. Alleen jammer dat mijn medespelers dit niet altijd op waarde weten te schatten. Wiltjer vult aan dat hij blij is dat we dezelfde tegenstanders treffen als vorig seizoen. Je weet van te voren wat de tegenstander gaat doen. Dat maakt het voetballen wel wat makkelijker volgens Wiltjer.

 

Doelpuntenmakers Wildervank: Peter van Kampen 1 x, Erik Poppen 1 x, Marcel Vasse 3 x en Dries Heuving 3x.

 

De volgende speelronde vindt plaats in Foxhol. Wie zin in een avond comedy heeft, moet zeker komen kijken.

 

Lees 538 keer