zaterdag, 11 oktober 2014 00:00

ING Pitch

Halfweg maart 2014 kwam ons via een oplettend lid ten gehore dat de ING één van de meest omvangrijkste sponsorprogramma’s uit de geschiedenis van het amateurvoetbal in Nederland aan het opzetten was. De ING wil met het initiatief een structurele bijdrage leveren aan het waarmaken van de ambities van amateurverenigingen. Daarin is kennis, het enthousiasme en de motivatie van de verenigingsbestuurders van groot belang. ING heeft er dan ook voor gekozen zich lange tijd, tot 2018, te verbinden aan de KNVB en het Nederlandse voetbal. Om het Nederlandse voetbal echt verder te helpen wil de ING een betrokken en actieve sponsor zijn die veel meer doet dan logo’s plakken en borden neerzetten. De ING wil samen met de KNVB het amateurvoetbal in Nederland dan ook een aanzienlijke impuls geven. En zo kwam ook de ING Pitch op het pad van v.v. Wildervank.

Amateurverenigingen in Nederland werden ingedeeld in regio’s en 14 april j.l. werd v.v. Wildervank samen met tientallen andere verenigingen uit de regio tijdens de briefingsbijeenkomst op het ING kantoor in Assen verwacht. In anderhalf uur tijd kregen we uitleg en binnen vier weken moesten we onze pitch inleveren, waarmee we kans zouden maken op het intensief sponsorschap van de ING t.w.v. €75.000,-. Het beste, leukste en meest onderscheidende voorstel kon rekenen op het intensief sponsorschap. Een enorme kans, die we moesten grijpen!

Binnen Wildervank stond een groep ING Pitchers op die alle ideeën verzameld hebben en dit samenbrachten tot onze inzending met een ‘Sfeerimpressie van v.v. Wildervank’, de ‘ING Pitch’ en zelfs een eigen YouTube kanaal ‘Wildervank kleurt Oranje’ lanceerde. Onze inzending werd uiteindelijk door de regio Noord van de ING beoordeeld als meest originele, maar moest vervolgens nog doorgestuurd worden naar het hoofdkantoor in Amsterdam, alwaar de afdeling sponsoring van de ING haar eindoordeel moest geven.

Na drie lange weken van wachten, kregen we vorige week woensdag het verlossende telefoontje dat we onder voorbehoud van een controle van onze financiële administratie gewonnen hadden. Hoewel we het van enthousiasme wel van de daken wilden schreeuwen vorige week woensdag, moesten we het dus nog even voor ons houden. Een week later, dinsdag 10 juni j.l. zijn Jan de Vries en Bram Vonck van de ING langs geweest op de club en hebben we volledige inzage in onze financiële administratie gegeven. Want een belangrijk onderdeel is de financiële gezondheid van de vereniging. Na een gesprek van een uur met penningmeester Bert Werksma en voorzitter Suzanne van Tongeren, kwam het verlossende woord dat we definitief gewonnen hadden. Daarnaast was het fantastisch om te vernemen dat onze inzending geenszins ter discussie had gestaan.

De ING zal de komende drie jaar, jaarlijks een bedrag van € 25.000,- overmaken aan onze vereniging. Dat klinkt gemakkelijk, maar daarentegen moeten we ook hard aan het werk om onze beloften waar te maken. En dat gaan we ook zeker doen, met veel plezier en enthousiasme! Het geld gaat in elk geval goed besteed worden om de betrokkenheid van onze leden en buurtbewoners te vergroten, maar ook om onze huidige en vaak lokale sponsoren nog meer bij de vereniging te betrekken. En niet te vergeten onze kleedkamers. In de komende jaren kunnen we stappen gaan maken. We zien het als kroon op het harde werken van alle vrijwilligers bij v.v. Wildervank.

Benieuwd naar onze inzending waar we uiteindelijk mee gewonnen hebben?

Presentatie Verlenging ING Pitch