ING E/F Goede Doelen Toernooi

Toernooien kennen binnen onze vereniging een lange historie.

Lange tijd was v.v. Wildervank verbonden aan het zogenaamde “Poliotoernooi”. Vele mensen kennen deze naam nog uit het verleden.

Inmiddels is het Poliotoernooi omgedoopt tot de Zwaluwen Jeugd Actie en wordt deze actie niet meer in toernooivorm georganiseerd.

Omdat v.v. Wildervank nog altijd achter het idee staat om door middel van een jeugdtoernooi geld in te zamelen voor een goed doel wordt sinds enkele jaren het E/F Goede Doelen Toernooi na afloop van de veldcompetitie op ons sportpark georganiseerd.

Voortzetting van een goede traditie als het ware.

De opbrengsten van het toernooi komen elk jaar ten goede aan een lokaal of regionaal goed doel. In de afgelopen jaren zijn dat geweest:

2012      -              De Harlekijn, een school voor speciaal onderwijs in Veendam.

2013      -              Zorg- en Logeerboerderij Dekkersnest in Muntendam.

2014      -              Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen.

Sinds het seizoen 2014-2015 draagt het toernooi drie seizoenen lang de naam van de sponsor van het toernooi met zich mee van de ING, door het winnen van het hoofdsponsorschap middels de ING Pitch t.w.v. van € 75.000,-.